Mattor till företag:
kontoret, restaurangen, hotellet eller andra offentliga miljöer.

Mattor finns som bekant i flera varianter. Även hos företag och i offentliga miljöer behövs olika typer av mattor exempelvis till entréer, kontor, skolor, mässor & butiker. Vi har här samlat ett par olika typer av mattor som är intressant för dessa miljöer samt samlat en hel del information som kan hjälpa er innan ert köp.

Har ni några frågor och funderingar? Kontakta vår företagsrepresentant.

Heltäckningsmattor
till företag

Att lägga heltäckningsmatta är en het trend just nu. Självklart gäller det även för företag och offentliga miljöer. Heltäckningsmattan minskar ljudnivån och gör inomhusklimatet bättre och mer behagligt. Mattan har således flera fördelar jämfört med ett hårt golv. Däremot behöver mattan både vara lättskött och tålig om den skall ligga i en tuffare offentlig miljö.

Topplista – heltäckningsmattor till företag

Här hittar ni alla våra heltäckningsmattor för företag och offentliga miljöer.

Entrémattor till företag

För små och stora entréer

Entrémattan behöver överlag vara mycket mångsidig då den både skall skrapa av smutsiga skor samt fånga upp vatten från de blöta dagarna. Speciellt viktigt med en bra entrématta är det i offentliga miljöer så som kontor, skolor, förskolor, restauranger eller butiker. I dessa miljöer passar ofta många människor i genom dörren och mattan behöver därför både klara högt slitage men även skrapa av vatten och smuts. Hos oss på Mattlandet hittar ni entrémattor som matchar dessa olika krav.

Topplista – entrémattor till företag

Här hittar ni alla våra entrémattor för företag och offentliga miljöer.

Textilplattor till företag

Heltäckningsmattor har som vi nämnde tidigare stora fördelar. Men faktum är att det finns en produkt som är än mer fördelaktig i offentliga miljöer och framför allt när det är stora ytor. Det är textilplattan. Textilplattan kommer i 50x50cm stora plattor och det går därför att täcka stora ytor utan att behöva skarva ihop flera mattor. Plattorna går även att lyfta bort enkelt den dagen de behöver bytas ut eller om olyckan skulle vara framme. Utöver detta är textilplattor lättskötta och mycket tåliga.

Topplista – textilplattor till företag

Här hittar ni alla våra textilplattor för företag och offentliga miljöer.

Måttbeställda mattor till företag

Förutom att lägga den heltäckande mattan just från vägg till vägg och täcka hela golvet kan man hos oss även måttbeställa en matta för att ha som en lös matta för att till exempel lägga under möblemang, vid fikarummet, som lekmatta i förskolan, som gångmatta i korridoren eller bara för att täcka en större golvyta. Att måttbeställa en matta har flera fördelar jämfört med att köpa en matta i färdiga mått. Den givna fördelen är att ni då kan beställa en matta med den längd och bredd som rummet/soffan/bordet kräver snarare än att anpassa inredningen efter mattans mått. En ytterligare fördel är att heltäckande mattor både är slitstarka och mjuka som vi berättat om tidigare vilket gör att mattan ofta klarar både högt slitage men samtidigt är mjuk och skön att gå på.

Topplista – måttbeställda mattor till företag

Här hittar ni alla våra måttbeställda mattor för företag och offentliga miljöer.

Företagskontakt

För övriga frågor kring mattor till företaget eller för offertförfrågan avseende större projekt kontakta gärna vår företagsrepresentant enligt nedan.

Felix Nilsson
+46-735179755 felix.nilsson@mattlandet.se
Färgfabriksgatan 1
41705 Göteborg

Vanliga frågor gällande mattor i offentliga miljöer

Är heltäckningsmattan dålig ur dammsynpunkt?

En vanlig missuppfattning vi får höra är att heltäckningsmattor skulle vara sämre ur damm och smutssynpunkt än exempelvis hårda golv. Det är tyvärr ett felaktigt påstående. Ja, mattan binder både damm och smuts men det är i stället något som skall ses som positivt. I stället för att dammet yr omkring och når våra luftvägar när man går på golvet så stannar det nere i mattan där det inte andas in. Dagens dammsugare klarar även i större omfattning att få bort allt damm ur mattan. Med regelbunden dammsugning kan mattan således både hållas fräsch och hjälpa dig att minska det damm som når dina luftvägar och därmed bidra till ett bättre inomhusklimat.


Finns det farliga ämnen I textila mattor?

Alla våra heltäckningsmattor kommer direkt från stora fabriker och producenter i Europa. Mattorna går alltid igenom noggranna tester för att säkerställa att inga farliga ämnen används, utsläppsnivåer ligger under angivna gränser och att inga skadliga lukter förekommer. Alla dessa tester utförs av licensierade testanläggningar runt om i Europa. Godkända mattor får en GUT-certifiering som bevis på att de uppfyller alla lagar och regler som gäller i EU.

Läs mer om GUT och testning av mattor här


Hur mycket tål en matta?

Det är nära på en omöjlig uppgift att svara på då det är en mängd olika faktorer som spelar roll. Det är allt från städning till hur mattan används som avgör hur länge den håller sig fräsch. Det finns dock hjälp att få genom att titta på vilken slitageklass mattan har. Slitageklassen mäts genom att mattan utsätts för olika tester i ett labb som mäter hur mycket slitage den tål. Detta ger ett enhetligt värde som går att värdera mot andra mattor. Mattor klassificeras genom ett system med 2 siffor där den första siffran benämner inom vilken typ av miljö som graderingen avser. Siffran 2 gäller hemmiljö, 3 offentlig miljö och 4 industriell miljö. Den andra siffran representerar vilken grad av slitage inom miljön som mattan klarar av. Siffran 1 representerar lätt slitage, 2 står för medel och 3 betyder högt slitage.


Vad behöver jag ha för slitageklass för att mattan skall hålla I offentlig miljö?

Även i en offentlig miljö finns skillnader mellan klassningarna. Däremot är flertalet mattor som är lämpliga för offentlig miljö så pass slitstarka att de ofta har den högsta slitageklassen 33. Skillnaden i slitstyrka mellan mattor som är lämpliga för offentlig miljö är således mindre än för hemmiljö.

Klass 31:
Lätt offentlig miljö

Ex. lättare butik, mindre kontorsyta

Klass 32:
Medel offentlig miljö

Ex. kontor

Klass 33:
Hög offentlig miljö

Ex. kontorslandskap, stor butik


Hur funkar det när man vill måttbeställa en matta?

En måttbeställd mattan kan beställas från alla våra heltäckande mattor och den enda restriktionen är mattans bredd (400cm). För bästa resultat behöver en måttbeställd matta kantsys runt om, det är något vi gör men som inte är inräknat i priset för själva mattan. För att göra det hela enkelt för er kunder kan man enkelt bocka i en ruta på varje produktsida och priset för en måttbeställd matta med kantsöm räknas då ut. Tveka inte att kontakta oss om ni har frågor om att måttbeställa mattor till ert företag eller verksamhet.


Vem kontaktar jag för offertförfrågan?

Klicka här för att komma i kontakt med vår företagsrepresentant för offertförfrågningar eller om ni har övriga frågor eller funderingar avseende mattor
för företaget.


Ta del av våra guider